Напад со молотови коктели на зградата на Генералниот конзулат на Турција во градот Нант во Франција

Од страна на засега неидентификувани лица е реализиран напад со молотови коктели на зградата на Генералниот конзулат на Турција во градот Нант во Франција

605576
Напад со молотови коктели на зградата на Генералниот конзулат на Турција во градот Нант во Франција

На зградата на Генералниот конзулат на Турција во градот Нант во Франција беше реализиран напад со молотови коктели.

Според добиени информации од Генералниот конзулат на Турција во Нант нападот е реализиран синоќа кога беа фрлени молотови коктели на зградата.

По нападот француската полиција ги зголеми безбедносните мерки околу зградата на Генералниот конзулат

Како што се истакнува е започната истрага во врска со нападот, меѓутоа засега нема притворени.Слични вести