Захарова: САД треба да стават крај на иницијативите за профитирање од соработката со терористите

„Нашите американски колеги мислат дека можат да го скротат и да го направат домашно милениче тероризмот. Тоа е невозможно. Тероризмот е како змија, штом ќе го свртиш твојот грб ќе те касне.“ - рече портпаролката на МНР на Русија Марија Захарова

604069
Захарова: САД треба да стават крај на иницијативите за профитирање од соработката со терористите

Портпаролката на руското министерство за надворешни работи Марија Захарова истакна дека САД треба да стават крај на иницијативите за обезбедување корист и профитирање од соработката со терористите.

Захарова рече: „Нашите американски колеги мислат дека можат да го скротат и да го направат домашно милениче тероризмот. Тоа е невозможно. Тероризмот е како змија, штом ќе го свртиш твојот грб ќе те касне. Со неја не може да се поигрува. Сите добро знаеме дека и Западот и регионалните земји и даваат сериозна поддршка на Ел Нусра. Меѓутоа тие се терористи и со нив не може да се поигрува. Управата на САД ја штити Ел Нусра. Ние не се соочуваме за прв пат со овие видови активности на Вашингтон.“Слични вести