Продолжуваат средбите со Турција во врска со улогата во евентуалната воена операција на Рака

Нашата намера е во најскоро време оваа работа да ја реализираме заедно со силите кои се способни да ја извршат операцијата и да го опседнеме гардот Рака

603088
Продолжуваат средбите со Турција во врска со улогата во евентуалната воена операција на Рака

Американскиот министер за одбрана Ештон Картер рече дека продолжуваат средбите со турските власти во врска со улогата на Турција во евентуалната воена операција на градот Рака во Сирија за ослободувње од терористичката организација ДЕАШ.

Картер рече дека наскоро ќе започне операцијата на градот Рака кој претставува главно упориште на терористичката организација ДЕАШ во Сирија.

Нашата намера е во најскоро време оваа работа да ја реализираме заедно со силите кои се способни да ја извршат операцијата и да го опседнеме гардот Рака, рече Картер.

Затоа продолжуваме со средбите со Турција во однос на прашањето и улогата што може да ја одигра во претстојниот период, рече Картер.Слични вести