Експлозија на нафтоводот во американската држава Алабама

По експлозијата која беше причина за два пожари на две различни места, изгоре голема површина од околу 12 хектари

601184
Експлозија на нафтоводот во американската држава Алабама

По експлозијата во која има повредени, беше усвоена одлука за евакуација на површина од 5 км.

Како последица на истекувањето на нафтата во еден дел од нафтоводот, дојде до зголемување на пламенот во еден пункт блиску до автопатот.

Исто така беа евакуирани населените места во близината на експлозијата.

По експлозијата која беше причина за два пожари на две различни места, изгоре голема површина од околу 12 хектари.

По експлозијата дојде до истекување на 8 илјади барели нафта.

Кратко време по експлозијата интервенираа вработените во нафтоводот и екипите за брзи интервенции.Слични вести