Австралиски граѓани посетија џамија во Сиднеј каде што беа информирани за исламот

Поканетите австралиски граѓани ја прошетаа џамијата Редферн која инаку е едната од првите изградени џамии од страна на турската заедница во Австралија и беа информирани во врска со оваа џамија и исламот како религија

600319
Австралиски граѓани посетија џамија во Сиднеј каде што беа информирани за исламот

Во рамките на исламофобијата во Австралија во една џамија во градот Сиднеј беа поканети австралиски посетители кои беа запознаени и информирани во врска со исламот.

Поканетите австралиски граѓани ја прошетаа џамијата Редферн која инаку е едната од првите изградени џамии од страна на турската заедница во Австралија и беа информирани во врска со оваа џамија и исламот како религија. 

Посетителите беа доста задоволни од оваа нивна посета на џамијата и мислат дека тоа претставува добра можност за да се научи исламот.

Посетителите кои беа заинтересирани за тоа кои се разликите на исламот од останатите големи универзални регилии и потоа нагласија дека благодарение на оваа нивна посета согледале оти меѓу исламот и останатите големи универзални религии повеќе од разлики постојат сличности.

Имамот на џамијата Редферн во Синдеј Абдурахман Шахин во врска со посетата информираше за Турската радио-телевизија ТРТ и истакна дека муслиманите треба правилно да го живеат исламот и својата религија да им ја раскажат на граѓаните во земјите во кои се наоѓаат.

Во рамките на борбата против непријателството кон исламот кое што е во подем во Австралија слични посети се реализираат и на џамии во сопственост на други муслимански заедници во оваа земја.Слични вести