Во 12 воздушни напади во Идлиб загинаа 18 лица

Во населеното место Марет ен-Нуман кај градот Идлиб во северозападниот дел на Сирија беа реализирани 12 воздушни напади во кои има најмалку 18 загинати и 21 повредени лица

597648
Во 12 воздушни напади во Идлиб загинаа 18 лица

Во 12 реализирани воздушни напади врз едно училиште и еден пазар во населеленото место Марет ен-Нуман кај градот Идлиб во северозападниот дел на Сирија според првични претпоставки животот го загубија 18 лица, а 21 лице се повредени.

Руски воени авиони бомбардираа едно училиште во месноста Хас на југот на градот Идлиб.

Во областа е причинета голема штета и продолжуваат активностите на екипите за цивилна одбрана за расчистување на рушевините.Слични вести