Во напад на полициска станица во провинцијата Џузџан во Авганистан убиени 17 припадници на Талибан

Талибан реализира напад на полициска станица во провинцијата Џузџан во северниот дел на Авганистан по што дојде до вооружен судир во кој беа убиени 17 припадници на Талибан, а 20 беа ранети

595187
Во напад на полициска станица во провинцијата Џузџан во Авганистан убиени 17 припадници на Талибан

Организацијата Талибан реализира напад на полициска станица во провинцијата Џузџан во северниот дел на Авганистан.

Во вооружениот судир до кој дојде по нападот беа убиени 17 припадници на Талибан, а 20 беа ранети.

Од друга страна беа објавени и снимките од реализираниот самоубиствен напад во населеното место Наве во провинцијата Хелманд од страна на Талибан на 3 октомври.

Цел на нападот чии снимки беа снимени од страна на беспилотно летало беше полициската станица во Наве во провинцијата Хелманд.

По нападот во кој беа убиени голем број припадници на авганистанските полициски сили меѓу кои и еден началник на полицијата Талибан ја воспостави контролата во областа.Слични вести