Експлозија на гас во 10 спратна зграда во Русија: Тројца загинаа, а 15 лица се повредени

Во една 10 спратна зграда во градот Резањ во Русија дојде до експлозија на гас во која животот го загубија три лица, а 15 лица од кои едно дете се повредени

595335
Експлозија на гас во 10 спратна зграда во Русија: Тројца загинаа, а 15 лица се повредени

Во експлозија на гас во една 10 спратна зграда во градот Резањ во Русија животот го загубија три лица, а 15 лица од кои едно дете се повредени.

14 станови во 10 спратната зграда беа целосно срушени, а 7 станови беа оштетени.

Зградата во која живееле 215 лица беше целосно испразнета.

Како што се истакнува во работите за кревање на рушевините учествуваат приближно 200 лица, а исто така е започната и истрага во врска со причината на експлозијата на гас.Слични вести