174-јца затвореници избегаа од затвор во Хаити

По затворениците кои избегале со оружје се трага со помош и на мировните сили на ОН кои се наоѓаат на Хаити

595248
174-јца затвореници избегаа од затвор во Хаити

Во северниот дел на Хаити избегаа од затвор 174-јца затвореници.

Затворениците им го одзеле оружјето на чуварите и убиле еден чувар и избегале од затворот.

По затворениците кои избегале со оружје се трага со помош и на мировните сили на ОН кои се наоѓаат на Хаити.

Како што се истакнува тоа што затворениците на Хаити не облекуваат затвореничка облека го олеснува нивното бегство од затвор. 

Надлежни истакнаа дека за време на бегството загинал и еден затвореник.Слични вести