Во хеликоптерската несреќа во Русија загинаа 19 лица

Хеликоптерот се урна во подрачјето Јамало-Ненец на северозападната страна на Сибир

594760
Во хеликоптерската несреќа во Русија загинаа 19 лица

Во несреќата на еден транспортен хеликоптер во Русија загинаа 19 лица.

Во транспортниот хеликоптер од типот МИ-8 се наоѓаа 22 лица.

Хеликоптерот се урна во подрачјето Јамало-Ненец на северозападната страна на Сибир.

Во несреќата се спасија 3 лица. Сеуште не е позната причината за несреќата.Слични вести