Силите на режимот во Сирија интензивно го бомбардираат руралното подрачје на Латакија

Во нападите на селата Јамада, Салур и Зејтинџик има повредени

594572
Силите на режимот во Сирија интензивно го бомбардираат руралното подрачје на Латакија

Силите на режимот во Сирија интензивно го бомбардираат руралното подрачје на Латакија на падините на планината Туркмендаги.

Според локални извори, силите на режимот на Асад вршат топовски и ракетни напади врз позициите во селата кои се наоѓаат под контрола на силите на опозицијата.

Во нападите на селата Јамада, Салур и Зејтинџик има повредени.

Народот на Туркмендаги кој од утринските часови се изложен на бомбардирање, се крие во засолништата и не излегува надвор.

Звуците на експлозиите се слушаат дури во месноста Јајладаги кај Хатај.Слични вести