Во бомбашките напади во различни подрачја на Багдад загинаа 6 лица

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот

587274
Во бомбашките напади во различни подрачја на Багдад загинаа 6 лица

Еден работник во сунитска фондација загина во експлозијата на возилото во подрачјето Ес Сејидије како последица на бомбата која беше поставена во возилото.

Во експлозиите во подрачјата Искан, Ес Сулејх и Ед Дура загинаа 5, а 21 лице беа повредени.

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот.

Терористичката организација ДАЕШ, со ограничување на влијанието врз северните и западните делови на земјата, го зголеми бројот на нападите врз подрачјата кои се наоѓаат под контрола на владата.Слични вести