Специјален состанок во Германија посветен на Сирија

На состанокот со кој претседаваше германскиот министер за надворешни работи Франк-Валтер Штајнмаер беше разгледана хуманитарната состојба во Сирија

584106
Специјален состанок во Германија посветен на Сирија

Во Германија се одржа специјален состанок на кој учествуваа претставници на Германија, САД, Италија, Франција и Англија. Целта на состанокот беше да се спречи војната во Сирија.

На „Специјалниот состанок за Сирија“ во Берлин, освен високи претставници на министерствата за надворешни работи на земјите учеснички, учествуваше и специјалниот претставник на ОН за Сирија Стефан де Мистура.

На состанокот со кој претседаваше германскиот министер за надворешни работи Франк-Валтер Штајнмаер беше разгледана хуманитарната состојба во Сирија.

На состанокот беа разгледани немилосрдните и брутални напади на раководството на Асад врз сопствениот народ како и што поскорото намирување на хуманитарните потреби на над 2 милиони Сиријци во Алепо и околината.

Претставниците на земјите учеснички на состанокот разменија милења во врска со можностите за сето она што треба да преземе за што поскоро воспоставување на примирјето во Сирија.Слични вести