Во провинцијата Кундуз во Авганистан се убиени голем број терористи на Талибан

По нападите на терористите на Талибан кои ги започнаа во ист момент насекаде нив провинцијата Кундуз дојде до вооружени судири со авганистанските безбедносни сили кои што продолжуваат

581847
Во провинцијата Кундуз во Авганистан се убиени голем број терористи на Талибан

Во провинцијата Кундуз во Авганистан каде што Талибан често реализира напади се обиени голем број терористи на оваа органзиација.

По нападите на терористите на Талибан кои ги започнаа во ист момент насекаде нив провинцијата Кундуз дојде до вооружени судири со авганистанските безбедносни сили кои што продолжуваат.

Од друга страна Талибан тврди дека ја воспоставил контролата во некои области во централните делови на провинцијата Кундуз.

Талибан и минатата година ја зазеде провинцијата Кундуз, но потоа авганистанските безбедносни сили започнаа операции со кои повторно беше вратена оваа провинција.Слични вести