Продолжуваат протестите против насилствата на полицијата во Северна Каролина

Во интервенцијата на полицијата имаше повредени

575611
Продолжуваат протестите против насилствата на полицијата во Северна Каролина
abd'de, siyahilere polis şiddeti.jpg
abd, siyahilere polis şiddeti sürüyor.jpg
abd siyahilerin protestosu.jpg

Продолжуваат протестите против насилствата на полицијата во американската држава Северна Каролина

По убиството на двајца црнци од страна на полицијата во текот на неделата, продолжуваат демонстрациите со зголемена доза на насилство.

Демонстрациите во градот Шарлот каде што беше убиен црнецот Кејт Ламонт Скот прераснаа во судири.

Во интервенцијата на полицијата имаше повредени.

Третиот ден на демонстрациите во подрачјето беа испратени специјални сили и беше прогласен полициски час кој стапи на сила на полноќ и траеше се до 6 часот изутринаСлични вести