Во операција на безбедносните сили во Авганистан убиени 17 терористи на ДЕАШ

Во провинцијата Нангархар во Авганистан во реализирана операција од страна на безбедносните сили се убиени 17 припадници на терористичката организација ДЕАШ

572528
Во операција на безбедносните сили во Авганистан убиени 17 терористи на ДЕАШ

Во реализирана операција од страна на авганистанските безбедносни сили против терористичката организација ДЕАШ во провинцијата Нангархар беа убиени 17 терористи.

Во операцијата беа ранети и двајца терористи на ДЕАШ.

Продолжуваат операциите во областа.

Во операцијата на авганистанските безбедносни сили која беше реализирана пред приближно една недела и во населените места Ачин и Дех Бала во провинцијата Нангархар беа убиени 13 терористи на ДЕАШ.Слични вести