Размена на заробеници во Луханск во Украина

Размената на заробеници беше извршена на еден мост во Счастја во областа Донбас и беа разменети двајца поранешни украински војници и четворица проруски сепаратисти

572355
Размена на заробеници во Луханск во Украина

Во градот Луханск во Украина беше извршена нова размена на заробеници.

Размената на заробеници беше извршена на еден мост кој се наоѓа под контрола на украинските војници во Счастја во областа Донбас.

Проруските сепаратисти ослободија двајца поранешни украински војници, а истиот ден од страна на Украина беа ослободени четворица проруски сепаратисти. 

Украинскиот претседател Петро Порошенко ги посети во болницата во Киев која беа однесени во двајцата бивши војници Владимир Јемчугов и Јури Супрун кои со извршената размена на заробеници беа ослободени од страна на проруските сепаратисти.

Во оваа прилика Порошенко истакна дека двајцата поранешни украински војници биле ослободени благодарение на остварените директни разговори со рускиот претседател Владимир Путин.

Велејќи дека овие развои се резултат од неколкумесечни активности, Порошенко рече: „Би сакал да слушне целиот свет. Ние нема да се откажеме од она што ни припаѓа.“Слични вести