Дали е манипулативна веста во врска со сообраќајната несреќа на службениот автомобил на Путин

Вчера во сите новински агцнии беше објавена вест дека службениот автомобил на рускиот претседател Владимир Путин се судрил со друг автомобил кој преминал на другата лента и дека во сообраќајната несреќа загинал неговиот личен возач

567747
Дали е манипулативна веста во врска со сообраќајната несреќа на службениот автомобил на Путин

Дали е манипулативна веста во врска со тоа дека службениот автомобил на рускиот претседател Владимир Путин се судрил со друг автомобил кој преминал на другата лента и дека во сообраќајната несреќа загинал и неговиот личен возач.

Во оваа вест која вчера беше објавена во сите новински агенции се велеше дека сообраќајната несреќа се случила пред 4 дена.

Како што се тврди во понеделникот во рускиот главен град Москва службениот автомобил на рускиот претседател Владимир Путин се судрил со друг автомобил кој преминал на другата лента.

Притоа во несреќата животот го загубил и личниоит возач на Путин. 

Беше соопштено дека за време на настанот Путин не се наоѓал во автомобилот.

Во меѓувреме руски извори привлекоа внимание дека автомобилот кој што бил замешан во сообраќајната несреќа и покрај тоа што бил во сопственост на Кремљ не бил користен од страна на Путин.

Според исти извори и возачот кој го загубил животот во сообраќајната несреќа не му бил личен возач на рускиот претседател Владимир Путин.Слични вести