И натаму беснеат пожарите во Калифорнија

Пожарите предизвикуваат закана за околу 300 куќи

566930
И натаму беснеат пожарите во Калифорнија

Пожарите во Калифорнија кои започнаа во понеделник а кои не може да се земат под контрола и натаму беснеат.

Во пожарите на северните предели на Калифорнија изгореа 250 хектари површина.

Во пожарите изгоре една куќа, а само 10 насто од областа во која беснеат пожарите се земени под контрола.

Пожарите предизвикуваат закана за околу 300 куќи.

Властите донесоа одлука за принудно евакуирање на граѓаните од подрачјата каде што беснеат пожарите.Слични вести