Во хеликоптерски напад со барел бомба во Алепо загинаа 3 лица

Воен хеликоптер на сирискиот режим реализиран напад со барел бомба врз квратови под контрола на сириската опозиција во градот Алепо во кој животот го загубија 3 лица, а 20 лица беа повредени

565105
Во хеликоптерски напад со барел бомба во Алепо загинаа 3 лица

Во реализиран напад со варел бомба од страна на хеликоптер на сирискиот режим врз квартови под контрола на сириската опозиција во градот Алепо животот го загубија 3 лица, а 20 лица беа повредени.

Според добиени информации од функционери за цивилна одбрана во Сирија воен хеликоптер во сопственост на сирискиот режим реализира напад со варел бомба врз населени места во квартовите  Енсари, Суккери и Амирије под контрола на противниците на режимот во градот Алепо. 

Во нападот животот го загубија 3 лица, 20 лица беа повредени, а воедно беше причинета голема материјална штета во голем број куќи.Слични вести