Крвопролевање на свадба и во Ирак

Сличен напад на свадба сличен на нападот на 20 август во Газиантеп во Турција се случил и во Ирак.

561444
Крвопролевање на свадба и во Ирак

Сличен напад на свадба сличен на нападот на 20 август во Газиантеп во Турција се случил и во Ирак.

Според првичните информации 15 свадбари загинале во напад на свадба на југот на Багдад во Ирак.

Во нападот во кој напаѓачите пукале од калашникови и рачни бомби биле повредени најмалку 26 лица.

Полициски извори соопштија дека нападот го извршиле 5 мина напаѓачи, едниот од нив самиот се разнесол со експлозивот што го носел на себе, тројцата биле убиени од страна на безбедносните сили а дека едниот напаѓач успеал да побегне.

Дел од напаѓачите носеле цивилна облека а дел биле во воени униформи.Слични вести