ЦИА го внесе во својата интернет страница обидот за воен удар на терористичката организација ФЕТО

ЦИА на својата официјална страница на интернет ја ажурира страницата за Турција во делот „The World Factbook“ (Светска книга на факти) и напиша дека терористичката организација ФЕТО на 15 јули изврши обид за воен удар

551391
ЦИА го внесе во својата интернет страница обидот за воен удар на терористичката организација ФЕТО

Американската Централна разузнавачка служба ЦИА го внесе во својата официјална интернет страница обидот за воен удар на Фетулахистичката терористичка организација/Паралелната државна струтктура ФЕТО/ПДЈ на 15 јули.

ЦИА на својата официјална страница на интернет ја ажурира страницата за Турција во делот „The World Factbook“ (Светска книга на факти) каде што се споделуваат голем број различни информации во врска со земјите.

Во направеното ажурирање на 9 август се истакнува дека некои елементи на Турските вооружени сили (ТВС) извршија обид за воен удар против значајни места на државата и одбранбениот систем во Истанбул и Анкара.Слични вести