Експлозија на патот во Кандахар во Авганистан

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот

551245
Експлозија на патот во Кандахар во Авганистан

Во експлозијата на експлозивот поставен на патот во Кандахар во Авганистан загинаа 4 лица

Губернијата на Кандахар соопшти дека експлозивот поставен на патот во подрачјето Шалгами во областа Мајванда беше активиран за време на поминувањето на возилото кое пренесуваше цивили.

Во експлозијата загинаа 4 цивили, а возилото беше уништено, беше истакнато во соопштението на Губернијата.

Губернијата соопшти дека експлозивот бил поставен од страна на Талибан против безбедносните сили.

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести