Ферхан Хак: ОН се задоволни од средбата помеѓу Ердоган и Путин

Заменик портпаролот на генералниот секретар на ОН Бан Ки-мун, Ферхан Хак истакна дека ОН се задоволни од средбата помеѓу Ердоган и Путин

549483
Ферхан Хак: ОН се задоволни од средбата помеѓу Ердоган и Путин

Заменик портпаролот на генералниот секретар на ОН Бан Ки-мун, Ферхан Хак одржа конференција за претставниците на печатот на која потсети дека претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и рускиот претседател Владимир Путин се состанаа во Санкт Петербург, а како што рече за наново нормализирање на односите помеѓу двете земји.

Ферхан Хак напомена дека ОН се задоволни од средбата помеѓу Ердоган и Путин.

Заменик портпаролот на генералниот секретар на ОН Бан Ки-мун, Ферхан Хак рече: „Надминувањето на разликите помеѓу двете земји секогаш секогаш претставува добар сигнал“ и нагласи дека тоа се дочекува со задоволство.Слични вести