Во воздушни напади на воени авиони на сирискиот режим во Идлиб и околината загинаа 11 лица

Воени авиони на режимот на Асад ги бомбардираа центарот на градот Идлиб и местото за пазар во населеното место Ериха, како и цивилните населени места во подрачјето Марет ел Муман

549452
Во воздушни напади на воени авиони на сирискиот режим во Идлиб и околината загинаа 11 лица

Во реализирани напади од страна на воени авиони на сирискиот режим во градот Идлиб и околината животот го загубија 11 лица, а 28 лица беа повредени.

Воени авиони на режимот на Асад ги бомбардираа центарот на градот Идлиб и местото за пазар во населеното место Ериха, како и цивилните населени места во подрачјето Марет ел Муман.

Повредените во нападите беа префрлени на лекување во полски болници.

Како што се истакнува во областите кои беа цел на воздушните напади на силите на режимот биле срушени и голем број куќи и работни места.Слични вести