Во самоубиствен напад со возило-бомба во Либија загинаа 23 лица

Во градот Бенгази во источниот дел на Либија беше реализиран самоубиствен напад со возило-бомба во кој загинаа 23 лица, а десетици лица беа повредени

543604
Во самоубиствен напад со возило-бомба во Либија загинаа 23 лица

Во реализиран самоубиствен напад со возило-бомба во градот Бенгази во источниот дел на Либија животот го загубија 23 лица, а десетици лица беа повредени.

Одговорноста за нападот чиа цел беа либиските безбедносни сили во областа Гуварша ја презеде организацијата Енсар ел-Шериат која е поврзана со Ал Каеда.

Нападот уследи по изјавата на САД дека во рамките на барањето на владата на национален компромис во Либија ќе бидат започнати воздушни операции во оваа земја.Слични вести