Во Индија се сруши мост и два автобуси паднаа во реката; 22 лица се водат како исчезнати

При рушење на мост во провинцијата Махараштра во западниот дел на Индија два автобуси паднаа во река и 22 лица колку што се наоѓале во автобусите се водат како исчезнати

544228
Во Индија се сруши мост и два автобуси паднаа во реката; 22 лица се водат како исчезнати

Во провинцијата Махараштра во западниот дел на Индија се сруши мост и два автобуси паднаа во реката при што 22 лица кои се наоѓале во автобусите се водат како исчезнати.

Премиерот на провинцијата Махараштра Девендра Фаднавис истакна дека мостот во една насока на патот што го поврзува градот Гога со Мумбаи поради силните врнежи од дожд што ја зафатија областа во утринските часови се сруши.

Велејќи дека при рушење на мостот два автобуси излетале во реката Савитри, Фаднавис истакна дека екипите за пребарување и спасување кои биле испратени во областа се уште не можеле да ги пронајдат автобусите и лицата кои се наоѓале во нив.

Во автобусите во сопственост на управата на провинцијата се наоѓале 18 патници, двајца возачи и двајца кондуктери.Слични вести