Турците во Европа во Келн ќе одржат заеднички митинг за демократијата

Кога се во прашање интересите на земјата, особено неделивиот интегритет и суверенитет, сите стоиме цврсто и исправено пред нив

540525
Турците во Европа во Келн ќе одржат заеднички митинг за демократијата

На 31 јули недела, Турците во Европа во Келн ќе одржат заеднички митинг за демократијата против обидот за воен удар на кој ќе го покажат единството.

Митингот кој се одржува под покровителство на Платформата за демократија против обидот за воен удар во Deutzer Werft се поддржува од страна на околу 100 организации.

Претседателот на Здружението Ататурк во Келн и околината Ахмет Наринџе рече:

Кога се во прашање интересите на земјата, особено неделивиот интегритет и суверенитет, без оглед на тоа дали станува збор за терористички организации, ерменските наводни тврдења и лаги, обидот за воен удар на 15 јули, сите стоиме цврсто и исправено пред  нив.Слични вести