Скандалозни зборови во програма на ББС во врска со обидот за преврат во Турција

Британскиот новинар Тим Маршал во една програма на ББС во живо застанувајќи во одбрана на тоа дека терористичката организација ФЕТО/ПДЈ која изврши обид за воен преврат направила две грешки фрли потпис на скандалозни зборови

538273
Скандалозни зборови во програма на ББС во врска со обидот за преврат во Турција
türk öğrenci birliği bbc'yi protesto etti.jpg
türk öğrenci birliği bbc'yi protesto etti. londra.jpg

Британскиот глобален информативен сервис ББС се критикува поради тоа што емитува пристрасни емисии далеку од објективното информирање во врска со Турција уште од обидот за воен удар на терористичката организација Фетулахчи/Паралелната државна структура ФЕТО/ПДЈ.

Кон овие свои пристрасни емисии ББС додаде уште една нова емисија. 

Британскиот новинар Тим Маршал во една програма на ББС во живо застанувајќи во одбрана на тоа дека терористичката организација ФЕТО/ПДЈ која изврши обид за воен преврат направила две грешки фрли потпис на скандалозни зборови. 

Тим Маршал рече: „направија две големи грешки: Не го убија претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и во 21-от век заборавија да ги замолчат медиумите во земјата.“ 

Турските граѓани кои живеат во Лондон одржаа протест пред зградата на ББС и протестираа против овој глобален информативен сервис кој уште од обидот за воен преврат емитува пристрасни емисии во врска со Турција далеку од објективното информирање.Слични вести