Турскиот воен аташе во Кувајт уапсен во Саудиска Арабија

Военото аташе на Турција во Кувајт Микаил Ѓуллу бил уапсен во обид да избега во Европа по неуспешниот обид за воен преврат во Турција.

531910
Турскиот воен аташе во Кувајт уапсен во Саудиска Арабија

Турскиот воен аташе во Кувајт уапсен во Саудиска Арабија

Военото аташе на Турција во Кувајт Микаил Ѓуллу бил уапсен во обид да избега во Европа по неуспешниот обид за воен преврат во Турција.

Според информации добиени од доверливи извори за военото аташе на Турција во Кувајт Микаил Ѓуллу било планирано да биде поставен за генерален директор на Машинско-хемискиот индустриски завод после воениот преврат.

Ѓуллу бил уапсен од страна на силите за безбедност на Саудиска Арабија во моментот кога транзитирал на меѓународниот аеродром Дамам Крал Фахд на пат кон Европа.

Веднаш била покрената постапка за екстрадиција на Ѓуллу на Турција.Слични вести