Троен телефонски разговор меѓу Оланд, Меркел и Путин посветен на украинската криза

Троен телефонски разговор меѓу Оланд, Меркел и Путин посветен на украинската криза

528827
Троен телефонски разговор меѓу Оланд, Меркел и Путин посветен на украинската криза

Францускиот претседател Франсоа Оланд, германската канцеларка Ангела Меркел и рускиот претседател Владимир Путин остварија троен телефонски разговор посветен на украинската криза.

Портпаролот на француската влада Стефан Ле Фол изјави за печатот дека Оланд и Меркел оствариле троен телефонски разговор со рускиот претседател Владимир Путин но притоа не детали детални информации во врска со содржината на разговорот.

На самиотот на НАТО што се одржа минатата недела во главниот град на Полска Варшава беа осудени агресивните акции на Русија против Украина и беше истакнато дека овие акции претставуваат прекршување на меѓународното право и имаат сериозни последици од аспект на стабилноста и безбедноста во целиот евро-атлантски регион.

ЕУ и САД исто така по окупацијата на Крим од страна на Русија донесоа одлука за спроведување санкции над оваа земја.Слични вести