Во напад со возило-бомба на пазар во Багдад загинаа 9 лица

На пазар во ирачкиот главен ргад Багдад беше реализиран напад со возило-бомба во кој загинаа 9 лица, а 32 лица беа повредени

527722
Во напад со возило-бомба на пазар во Багдад загинаа 9 лица

Во реализиран напад со возило-бомба на пазар во ирачкиот главен град Багдад животот го загубија 9 лица, а 32 лица беа повредени.

Повредените во нападот беа префрлени на лекување во околните болници.

Одговорноста за нападот сеуште не ја презеде никој, меѓутоа терористичката организација ДЕАШ во последно време често реализира самоубиствени напади во различни градови во Ирак.

По нападот на 3 јули во областа Карада во главниот град Багдад во кој животот го загубија најмалку 292 лица нивото на алармот во Ирак беше покачено на на највисок степен.Слични вести