Руски воени авиони повторно ги бомбардираа цивилите во Алепо: Загинаа 19 лица од кои 4 деца

Во реализиран воздушен напад од страна на руски воени авиони на месноста Ибјин во западниот дел на градот Алепо во Сирија животот го загубија 19 лица од кои 4 деца

526743
Руски воени авиони повторно ги бомбардираа цивилите во Алепо: Загинаа 19 лица од кои 4 деца

Во реализиран воздушен напад од страна на руски воени авиони на месноста Ибјин во западниот дел на градот Алепо во Сирија животот го загубија 19 лица од кои 4 деца.

Надлежни истакнуваат дека повредените во рускиот воздушен напад биле префрлени на лекување во полската болница во подрачјето и дека во руското бомбардирање биле оштетни голем број населени места.

Освен тоа надлежни велат дека руските воени авиони ги бомбардирале и месноста Кафр Хамра и населените места Анадан и Хрејтан во градот Алепо и дека во реализираните воздушни напади во наведените места биле повредени голем број цивили.Слични вести