Англија го избира новиот премиер

Нов премиер на Англија ќе биде или министерката за внатрешни работи Тереза Меј или министерката за енергетика Андреа Лидсом

525725
Англија го избира новиот премиер

Во финалниот избор за нов лидер на Конзервативната владејачка партија и премиер на државата се пласираа две жени кандидатки.

Нов премиер на Англија ќе биде или министерката за внатрешни работи Тереза Меј или министерката за енергетика Андреа Лидсом.

Изборот на новиот лидер меѓу двајцата кандидати кој претходно беше извршен меѓу пратениците на владејачката Конзервативна партија ќе се одржи на 9 септември.Слични вести