Бомбашки напад во сирискиот град Хасеке

Во нападот беа повредени голем број лица кои беа пренесени на хоспитализација во болниците на градот

524473
Бомбашки напад во сирискиот град Хасеке

Во бомбашкиот напад во североисточниот сириски град Хасеке загинаа 25 лица.

Според информациите од локални извори, во близината на една фурна на раскрсницата Салихије во градот Хасеке беше извршен бомбашки напад.

Во нападот беа повредени голем број лица кои беа пренесени на хоспитализација во болниците на градот.

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести