Самоубиствен напад во Авганистан: 40 загинати од кои повеќето полицајци

Во западниот дел на авганистанскиот главен град Кабул беше реализиран самоубиствен напад врз автобус со полицајци кои биле на обука и во нападот загинаа 40 лица од кои повеќето полицајци, а 100-тина лица беа повредени

521800
Самоубиствен напад во Авганистан: 40 загинати од кои повеќето полицајци

Во самоубиствен напад врз автобус во кој се наоѓале полицајци кои биле на обука во западниот дел на главниот град на Авганистан Кабул загинаа 40 лица од кои повеќето полицајци.

Во бомбашкиот напад 100-тина лица беа повредени.

на местото на нападот беа испратени голем број полициски екипи и амбулантни возила.

Одговорноста за нападот ја презеде Талибан.Слични вести