5 повредени и 10 уапсени пред џамијата Месџиди акса во Ерусалим

Израелската полиција уапси 10 лица кога група Палестинци сакаа насилно да влезат во дворот на џамијата Месџиди акса во Ерусалим.

518590
5 повредени и 10 уапсени пред џамијата Месџиди акса во Ерусалим

5 повредени и 10 уапсени пред џамијата Месџиди акса во Ерусалим

Израелската полиција уапси 10 лица кога група Палестинци сакаа насилно да влезат во дворот на џамијата Месџиди акса во Ерусалим.

Во тепачката со полицијата и демонстрантите 5 лица биле полесно и ли потешко повредени.

Израелската полиција од околу 190 полицајци дури насилно влегла во џамијата Месџиди акса за да ги растера Палестинците.

Од кога Израел го окупира Ерусалим во 1967 година досега за прв пат на Рамазан се случува еден ваков инцидент.

 Слични вести