Од водите на Средоземното Море спасени 7 илјади 100 илегални мигранти

Екипите на италијанската крајбрежна стража спасија 7 илјади100 илегални мигранти кои со бродови се обидуваа од Либија да пристигнат во Европа

517825
Од водите на Средоземното Море спасени 7 илјади 100 илегални мигранти

Од водите на Средоземното Море спасени 7 илјади 100 илегални мигранти...

Екипите на италијанската крајбрежна стража спасија 7 илјади100 илегални мигранти кои со бродови се обидуваа од Либија да пристигнат во Европа.

По неделата која помина со бура дојде до смирување во водите на Средоземното Море со што почна да се забележува пораст во бранот на илегалните мигранти кои од Либија се обидуваат да пристигнат на бреговите на Италија. 

Италијански функционери истакнуваат дека од почетокот на годината досега повеќе од 60 илјади илегални мигранти пристигнале во Италија.

На рутата Либија-Италија која се користи најмногу илјадници лица го губат животот во водите на Средоземното Море.

Како што се наведува во Либија се наоѓаат приближно еден милион илегални мигранти кои чекаат со бродови да заминат за Европа.Слични вести