Критика за Турција,молк за Франција

Европа која крева врева за секоја интервенција на турските безбедносни сили против терористите, молчи и се прави како да не гледа на интервенцијата на француската полиција кон демонстрантите

516682
Критика за Турција,молк за Франција

Европа која крева врева за секоја интервенција на турските безбедносни сили против терористите, молчи и се прави како да не гледа на интервенцијата на француската полиција кон демонстрантите.

Властите  првин донесоа забрана на најавените синдикални протести во Париз а потоа истата ја ограничија. Западните медиуми се правеа како воопшто да не гледаат што се случува во Франција, дури и престижната ББС извештајот од синдикалните протести во Франција не го стави на насловната страница.

Лондонски Гардијан се задоволи само со кус новински извештај на интернет порталот а американски СНН известуваше само за туристички атракции во Париз. Белгиски Дерниер исто така извештајот од Париз не го постави на насловната страница.Слични вести