Вонредната состојба во Тунис продолжена за уште еден месец

Вонредната состојба во Тунис која беше прогласена по реализираниот бомбашки напад на републиканската гарда на 24 ноември 2015 година во главниот град Тунис почнувајќи од 21 јуни е продолжена за уште еден месец

514748
Вонредната состојба во Тунис продолжена за уште еден месец

Вонредната состојба во Тунис продолжена за уште еден месец...

Во објавеното соопштение од кабинетот на претседателот на Тунис се истакнува дека вонредната состојба која беше прогласена по реализираниот бомбашки напад на републиканската гарда на 24 ноември 2015 година во главниот град Тунис почнувајќи од 21 јуни е продолжена за уште еден месец.

По реализираните терористички напади во оваа земја на 26 јуни минатата година врз туристите во градот Суса, беше прогласена вонредна состојба во траење од четири месеци.Слични вести