Во градот Ел-Бејда во Јемен загинаа 6 припадници на Хусите

Во градот Ел-Бејда во Јемен Силите за народен отпор лојални на јеменскиот претседател Хади реализираа напад во кој загинаа 6 припадници на Хусите

513818
Во градот Ел-Бејда во Јемен загинаа 6 припадници на Хусите

Во напад реализиран од страна на Силите за народен отпор лојални на јеменскиот претседател Абдурабу Мансур Хади во градот Ел-Бејда загинаа 6 припадници на Хусите.

Извори од кабинетот на јеменскиот претседател Хади истакнаа дека операциите ќе продолжат се додека градот Ел-Бејда не биде целосно исчистен од Хусите.

Во сличен напад кој што завчера беше реализиран исто така од страна на Силите за народен отпор во населеното место Зи Наим кај градот Ел-Бејда загинаа 5 мина милитанти Хуси.Слични вести