Руски воени авиони бомбардираа болница и фабрика за лекови во Алепо

Руски џетови синоќа реализираа напад со фосфорни бомби на болница во населеното место Анадан и со барел бомби на фабрика за лекови во месноста Кефр Хамра во северниот дел на Алепо

512410
Руски воени авиони бомбардираа болница и фабрика за лекови во Алепо

Руски воени авиони бомбардираа една болница и фабрика за лекови во областа под контрола на градот Алепо во Сирија.

Руски џетови синоќа реализираа напад со фосфорни бомби на болница во населеното место Анадан и со барел бомби на фабрика за лекови во месноста Кефр Хамра во северниот дел на Алепо.

Во бомбардирањата болницата и фабриката за лекови беа доведени во неупотреблива состојба.

Руски воени авиони во последните 15-сетина дена жестоко ги бомбардираат населените места, селата, чаршиите, пазарите, болниците и центрите за цивилна одбрана во градот Алепо и околината кои се наоѓаат под контрола на опозиционерите.Слични вести