Фудбалските хулигани продолжуваат да предизвикуваат немири и насилства на ЕУРО 2016 во Франција

Продолжуваат насилствата и немирите предизвикани од страна на фудбалските хулигани на Европското фудбалско првенство 2016 во Франција

512202
Фудбалските хулигани продолжуваат да предизвикуваат немири и насилства на ЕУРО 2016 во Франција

Фудбалските хулигани продолжуваат да предизвикуваат немири и насилства на Европското фудбалско првенство 2016 (ЕУРО 2016) во Франција.

Како последно дојде до масовна тепачка помеѓу англиските и француските хулигани.

Англиските хулигани не им дозволија на Французите да се радуваат и да ја слават извојуваната победа над Албанија.

Исто така и по натпреварот помеѓу Словачка и Русија на кој победија Словаците улиците на Франција се претворија во бојно поле.

Француската полиција тешко можеше да ги раздели едни од други фудбалските хулигани.

Во немирите беа повредени 16 лица, а беа притворени 36 хулигани.

Во меѓувреме Англија која доби предупредување за дисквалификација од ЕУРО 2016  истакна дека ќе испрати полициски сили во Франција како засилување за да не дојде до повторување нан насилствата.Слични вести