Обама објави видео порака во чест на легендарниот боксер Мухамед Али кого го нарече херој

Американскиот претседател Барак Обама во видео пораката за Мухамед Али вели дека беше херој и со гледачите ги сподели снимките на книгата и боксерските ракавици кои легендарниот боксер му ги подарил.

509180
Обама објави видео порака во чест на легендарниот боксер Мухамед Али кого го нарече херој

Американскиот претседател Барак Обама објави видео порака во чест на легендарниот боксер Мухамед Али кој беше испратен во неговиот вечен дом.

Обама во видео пораката за Мухамед Али вели дека беше херој и со гледачите ги сподели снимките на книгата и боксерските ракавици кои легендарниот боксер му ги подарил.

Легендарниот боксер по погребните церемонии кои што траеја во текот на два дена беше испратен во неговиот вечен дом, додека американскиот претседател Барак Обама поради матурата на својата ќерка не можеше да учествува на погребните церемонии.

Обама во објавената видео порака истакна дека пораснал со мечевите на Мухамед Али и дека почина личноста која за него беше херој.Слични вести