Франсоа Холанд призна дека имаат ранливост во безбедноста

Фудбалското првенство ЕВРО 2016 ќе се одржи од 10 јуни до 10 јули.

505013
Франсоа Холанд призна дека имаат ранливост во безбедноста

Францускиот претседател Франсоа Холанд призна дека имаат ранливост во безбедноста

Холанд рече дека продолжува заканата за безбедноста по повод фудбалското првенство ЕВРО 2016 чиј домаќин е Франција.

Во интервјуто за Интер радио каналот рече дека постои закана за безбедноста на ЕВРО 2016 и дека за жал истата продолжува и натаму.

ЕВРО 2016 година ќе биде вонредна ситуација. Затоа прифатив да продолжиме со одржувањето на првенството. Посакувам првенството да помине во свечена и радосна атмосфера и успешно. Затоа ќе ги мобилизираме сите наши сили и можности, рече Холанд.

Фудбалското првенство ЕВРО 2016 ќе се одржи од 10 јуни до 10 јули.Слични вести