Потона брод со беглаци кај Крит

Екипи на грчката крајбрежна стража успеале да спасат околу 300 лица

503568
Потона брод со беглаци кај Крит

Брод во должина од 25 до 30 метри полн со стотици бегалци потонал на 75 миљи јужно од грчкиот остров Крит во Средоземното море.

Екипи на грчката крајбрежна стража успеале да спасат околу 300 лица и откриле околу 3 тела на удавени во морето.

Во бродот кој што скоро до половината бил во морето имало над 700 бегалци.

 



Слични вести