Оваа фотографија стана симбол на штрајкот во Франција

Демонстрантот со тениски рекет ја одбива димната бомба исфрлена од страна полицијата

503210
Оваа фотографија стана симбол на штрајкот во Франција

Деновиве кога француската полиција жестоко се пресметува со демонстрантите кои демонстрираат поради реформите во законот за труд, една фотографија сликана во градот Нант се претвори во симбол на штрајкот во цела Франција.

Демонстрантот со тениски рекет ја одбива димната бомба исфрлена од страна полицијата.

И денеска низ улиците на неколку француски градови жестоко се демонстрира поради најавениот закон за труд.Слични вести