„Фактичката состојба во Нагорно Карабах во секој момент би можела да предизвика воен конфликт“

Азербејџанскиот министер за надворешни работи Елмар Мемедјаров истакна дека мирот и стабилноста во регионот можат да се воспостават само со конструктивни разговори

496346
„Фактичката состојба во Нагорно Карабах во секој момент би можела да предизвика воен конфликт“

Азербејџанскиот министер за надворешни работи Елмар Мемедјаров предупреди дека фактичката состојба во Нагорно Карабах во секој момент би можела да предизвика воен конфликт.

Мемедјаров на состанокот на министрите за надворешни работи на земјите за Источно партнерство рече дека мирот и стабилноста во регионот можат да се воспостават само со конструктивни разговори.

Азербејџанскиот министер за надворешни работи Елмар Мемедјаров напомена дека фактичката состојба во Нагорно Карабах во секој момент би можела да предизвика воен конфликт и дека ерменските воени единици треба да се повлечат од областа.Слични вести