Во воздушен напад на авион на силите на Асад во Растан загинаа 13 цивили од исто семејство

Во населеното место Растан кое се наоѓа помеѓу градовите Хомс и Хама и една и пол година како е под опсада на силите на Асад се прекинати електричната струја и водата

493456
Во воздушен напад на авион на силите на Асад во Растан загинаа 13 цивили од исто семејство

Во реализиран воздушен напад од страна на воен авион во сопственост на сириската армија во населеното место Растан кое се наоѓа под контрола на опозиционерите животот го загубија 13 цивили од исто семејство.

Во воздушниот напад освен 13 загинати има и голем број повредени цивили.

Во населеното место Растан кое се наоѓа помеѓу градовите Хомс и Хама и една и пол година како е под опсада на силите на Асад се прекинати електричната струја и водата.

Врз населеното место во кое не се доставува хуманитарна помош секојдневно се реализираат напади од копно и од воздух од страна на силите на режимот.Слични вести