Во три посебни напади во Багдад загинаа 63 лица

Сеуште ниту една организација не ја презеде одговорноста за нападите

492769
Во три посебни напади во Багдад загинаа 63 лица

Во три посебни напади во Багдад загинаа 63, а над 10 лица беа повредени.

На еден пазар во населбата Шааб во Багдад беше извршен самоубиствен напад.

Во населбата Рашид беше активиран експлозивот на едно возило.

Цел на третиот напад беше еден пазар во населбата Садр.

Сеуште ниту една организација не ја презеде одговорноста за нападите.

Минатонеделните напади во Багдад и околината во кои загинаа над 100 лица беа извршени од страна на терористичката организација ДЕАШ.Слични вести